Mijn blog was een beetje ontspoord. Wat was daar de oorzaak van, wat heb ik ervan geleerd en welke fout hoef jij dus niet te maken? Lees het in dit blog.

Misschien was het je al opgevallen… Ik heb al een tijdje geen blog meer geschreven. Ik was, om het maar gewoon te zeggen zoals het is, een beetje ontspoord. Nu mijn blogtrein weer op de rails staat en aanstalten maakt om te gaan rijden, wil ik met je delen hoe het kwam dat ik ontspoorde en wat ik daarvan geleerd heb. Zodat jij dezelfde fout niet hoeft te maken. Wat waren nu de oorzaken van mijn ontspoorde trein?

Mijn blog was een beetje ontspoord. Wat was daar de oorzaak van, wat heb ik ervan geleerd en welke fout hoef jij dus niet te maken? Lees het in dit blog.

1. Ik stelde mijn planning niet bij

Natuurlijk, een blog per week is prima behapbaar als je agenda verder redelijk leeg is. Een blog levert klanten op, dat weet ik nu uit ervaring. Met de komst van die klanten, die ik natuurlijk met open armen verwelkomde, kwam er minder tijd voor bloggen. In plaats van in te zien dat ik beter één goed blog in twee weken kon schrijven, leverde ik twee blogs die goed genoeg waren, maar waarvan ik in m’n hart wist dat het beter kon. Daardoor raakte ik het plezier in bloggen kwijt en werd het een steeds zwaardere taak die energie kostte, terwijl ik er in het begin juist energie van kreeg.

2. Ik liet technische problemen te lang sudderen

Een tijdje geleden ging er tijdens een update van WordPress iets mis met het theme dat ik gebruik voor mijn website. De permalinks, die belangrijk zijn voor de zoekresultaten in Google, gingen permanent stuk en zorgden voor errors op mijn website. Ik vond een ‘tijdelijke’ oplossing waardoor alles weer draaide, maar liet constructieve oplossingen even links liggen. Het was namelijk nogal druk. Toen er een tweede probleem bij kwam (wellicht viel het je op, mijn website ging soms zonder reden offline), zakte de moed me in de schoenen. Ook al zou ik dit probleem oplossen, dan nog bestond de uitdaging met de permalinks.

3. Ik wilde alles zelf doen

Sommige dingen kun je beter aan professionals overlaten. Daar ben ik door schade en schande achtergekomen. Als je iets een beetje, maar nét niet helemaal begrijpt, zit je jezelf in de weg en vormt de onzekerheid over je taak een obstakel dat je maar moeilijk over komt. Daardoor heeft het herstel van mijn website veel te lang geduurd.

4. Ik escaleerde op het verkeerde moment

Vlak voor de meivakantie besloot ik dat het genoeg was. Ik ben begonnen met het compleet opnieuw opbouwen van mijn website. Fantastische planning, want in de meivakantie kom je daar écht aan toe met twee kleine kinderen om je heen :) Gelukkig gaat zo’n vakantie ook weer voorbij. We zijn er bijna.

Belofte

Bij deze bekentenis kan ik gelukkig ook een belofte doen! Ik blijf bloggen, niet alleen omdat het me, door de research die ik voor elk blog doe, helpt om te groeien in mijn vakgebied, maar ook omdat ik geloof dat ik jou ermee kan helpen. Maar om dat te kunnen doen, moet ik wel de beste kwaliteit leveren. Dat betekent minder blogs, maar met een hogere kwaliteit. Beloofd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *