Voor investeringsmaatschappij Tectona Forestry ontwierp ik deze website, waarmee het bedrijf klaar is voor de komende jaren. Tectona beheert onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten de investeringen in haar hardhout project in Brazilië. De plantage Tectona Agroflorestal Limitada is uit eigen middelen gefinancierd, is eigenaar van het terrein waarop de bomen staan en bedruipt zich al meer dan zes jaar uit de opbrengsten van tussenkappen en grondverhuur. Haar investeringen in bosbouw worden bij de eindkap van de 1998 aanplant in 2018 gedeeltelijk ten gelde gemaakt. Latere aanplant en de verkoop van gronden volgen in de jaren daarna.

Goede grond wordt in dicht bevolkte gebieden het meest effectief voor landbouw gebruikt. Tectona heeft haar plantage in de dunbevolkte staat Mato Grosso in Brazilië gevestigd op zeer goede grond in een regio met optimale groeiomstandigheden. De groeicijfers van Tectona behoren dan ook al vanaf 1998 tot de hoogste in Zuid- en Midden Amerika. Dit staat, in combinatie met het hoogwaardige onderhoud, garant voor een hoge opbrengst bij de eindkap.

Bij het ontwerp heb ik rekening gehouden met de duurzame aanpak die dit bedrijf hanteert en deze uitstraling meegegeven. De website is hier live te zien. Hieronder ook een aantal screenshots:

 

tf2


tf3


tf1


tf4


tf5 tf6