In samenwerking met Lamper Design uit Waddinxveen ontwikkelde ik voor Pals Zonwering Boskoop een serie iconen voor op hun nieuwe website. Deze iconen worden gebruikt voor navigatie op de homepage en in de footer:

Eenvoudige iconen

Simpele, duidelijke iconen, dat was de vraag. Mijn taak is dan om de wens van de klant om te zetten naar bruikbaar materiaal. Dat is nog niet zo eenvoudig, want het moet simpel, maar ook heel duidelijk. In één oogopslag moet duidelijk zijn wat de iconen betekenen. Anders schiet het z’n doel voorbij.

Omdat er op de website gebruikgemaakt wordt van verschillende formaten, moeten de illustraties op klein formaat goed zichtbaar zijn en op groter formaat genoeg detail hebben om interessant te blijven.

Voor binnen en buiten

Pals Zonwering levert raamdecoratie en buitenzonwering. Op de website komen deze twee ‘takken’ bij elkaar. Voor buitenzonwering heb ik een illustratie getekend voor Knikarm- en uitvalschermen, Screens, Rolluiken, Markiezen, Verandadaken, Zonweringstof en Parasols. De raamdecoratie-iconen zijn voor Vouwgordijnen, Shutters, Plissé gordijnen, Rolgordijnen, Jaloezieën en Horren.

Bij het tekenen heb ik onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenzonwering door middel van verschillende kleurstellingen. De buitenzonwering-iconen bestaan uit twee kleuren, zwart en wit. Bij de binnenzonwering heb ik daarnaast nog de huisstijlkleur geel toegevoegd.

De illustraties zijn vanaf vandaag te bewonderen op palszonwering.nl. Wil je ze wat groter bekijken? Dan staan ze hieronder ook nog een keer.

Mis nooit meer een blog!

Uit mijn blog

  • 10 ideeën om je content opnieuw te gebruiken1 februari 2018 - 20:03

    Eind vorig jaar schreef ik deze blog over het opnieuw delen van je content. Daar kreeg ik onder mijn volgers erg leuke reacties op. Daarom ga ik op dit onderwerp nog iets dieper in. Want het opnieuw delen van bestaande content is niet de enige manier om je waardevolle informatie te hergebruiken. Je kunt op […]