Inspiratie komt bij mij op de gekste tijden en plaatsen. Vaak juist op het moment dat ik niet aan het werk ben. Dat is onderdeel van het creatieve proces en het is iets dat ik koester. Ik kan er echt gelukkig van worden als mij opeens een idee invalt terwijl ik met mijn zoontjes in de speeltuin loop, ’s avonds in bed lig of in de vroege ochtend achter het stuur zit. Maar soms heb ik inspiratie nodig op momenten dat mijn creatieve brein eigenlijk even uitgeschakeld staat. Wat dan vaak helpt is muziek. De volgende lijst nummers halen bij mij het beste naar boven.

Audiomachine | Turning Point
Dit nummer sleurt mij mee naar een andere belevingswereld in een draaikolk van vertolkte emoties.

Third Day | Creed
Omdat de songtekst gebaseerd is op de Tien Geboden en ik daarnaar probeer te leven.

Floyd Cramer | On the Rebound
Uit de gelijknamige film. Van deze pianomuziek word ik vrolijk.

Adelle | Skyfall
Deze filmmuziek uit de laatste James Bond film – voor het eerst sinds jaren weer een echte – brengt mij terug naar Schotland, waar ik één van mijn mooiste vakanties genoot.

Train | Drops of Jupiter
Deze single herinnert mij eraan om breder te kijken dan alleen mijn eigen kleine bubbel ‘She checkes out Mozart when she does TyBo, reminds me that there’s room to grow.’

R.E.M. | Nightswimming
Dit nummer hoorde ik weer tijdens de Top2000 op Radio#2. Er zit een prachtige, slome opbouw in, met aan het eind toch een korte climax. Herinnert me eraan om geen haast te hebben.

Otis Redding | Sittin’ on the dock of the bay
Doet me altijd terugdenken aan een film uit mijn jeugd: Top Gun.

Mark&Clark Band | Worn Down Piano
In dit meeslepende nummer, waar je echt even de tijd voor zou moeten nemen, zit zo’n prachtig verhaal dat ik er nog steeds kippenvel van krijg.

Phil Collins – True Colors – Rehearsal
Deze versie van True Colors, die op het album ‘Love Songs’ staat, vind ik één van de mooiste versies van dit vaak gecoverde nummer, dat origineel door Cyndi Lauper werd uitgevoerd. De tekst gaat niet echt over kleur, maar over het laten zie wie je echt bent.

Ik hoop dat je er iets aan hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *